Combinatii inedite si design in amenajarea bailor

Designerii de interior nu inceteaza sa ne suprinda prin ideile originale si ne intampina de fiecare data cu noutati an de an, in ceea ce priveste decoratiunile de interior atat de variate. Creativitatea si originalitatea din ideile lor ne determina sa ne imaginam cum ar arata baia noastra in nuante deschise, care sa invioreze spatiul. In acest sens, puteti sa va lasati condusi de imaginatie si sa vizualizati baia dupa gusturile proprii sau sa va inchipuiti ca designul gresiei, faiantei si al tapetului dupa pereti se potrivesc armonios.

Modelele si calitatea materialelor folosite la decorarea baii vor da spatiului un aspect elegant, rafinat, simplu ori sofisticat, depinzand de alegerile pe care le faceti. De la nuante inchise, combinatii de alb si negru sau rosu si negru la culori deschise, aceastea difera in functie de alegerile pe care le faceti.

Tapetul poate sa inlocuiasca simplu si rapid faianta din baie si este imaginea caracteristica stilului modern si a rafinamentului. La dispozitie, aveti o paleta bogata de culori din care sa alegeti, dar trebuie sa stiti ce fel de tapet sa cumparati, pentru ca acesta trebuie sa fie rezistent la umiditate. Cel mai potrivit este cel din fibra de sticla sau din vinil. Nu este neaparat si necesar, daca nu doriti asta, sa inlocuiti faianta cu tapet, pentru ca acesta poate sa se imbine perfect cu faianta. Nuantele atat de diverse vor da impresia de inaltime a tavanului, fiind perfect pentru decorarea unei bai mai mici.

tapet-baie-peisaj-montan-obimag.ro

 

Pentru ca vorbeam de tipurile de tapet, cel din fibra de sticla este potrivit pentru orice spatiu rezidential sau comercial. Cele mai importante avantaje pe care le are sunt urmatoarele: rezistenta la socuri si zgarieturi, mascheaza usor peretii si tavanul crapat, poate fi curatat in repetate moduri fara sa se altereze nuanta, bun izolator fonic cu un finisaj ecologic. Tapetul il puteti monta dumneavoastra, iar daca nu aveti incredere ca va iesi impecabil, puteti apela foarte usor la o echipa de meseriasi care sa se ocupe cu montajul.

Combinatiile de tonuri sunt o idee foarte buna si o sa ramaneti surprinsi daca alegeti tonuri calde care sa se imbine cu un tapet in mozaic. Un rezultat impresionant se poate da de faianta si gresia asezate in stil de tabla de sah, alaturi de tapet cu motiv geometric in acelasi stil. O nota luxoasa si o alegere foarte inspirata si interesanta este nuanta de alb si rosu sau nuanta de rosu si negru combinate. Pe langa eleganta care se obtine din aceste combinatii, baia va avea si o nota indrazneata, pentru ca putini sunt cei care au curajul sa isi decoreze astfel baia.

Mai nou se foloseste destul de mult tapetul in atatea nuante si care poate fi asociat cu gresie si faianta sau poate sa inlocuiasca faianta cu succes, depinde de ceea ce vreti sa alegeti. In orice caz, este o alegere foarte potrivita si este in topul alegerilor, pentru ca faianta de sus pana jos intr-o baie deja s-a demodat.