Combinatii interesante de faianta pentru o baie mica

Baia este locul unde ne putem, foarte bine, relaxa dupa o zi plina de activitate la job sau, pur si simplu, unde ne putem relaxa si simti bine, in cada plina cu apa calda. Tendinta in a-i acorda atentie baii nu este una neaparat mare, daca vorbim despre utilizarea ei in scopurile pe care le cunoastem cu totii. Daca dorim sa ne relaxam mai des si sa ne eliberam de stresul cotidian, putem sa ne focusam asupra amenajarii ei, de la mobila aleasa si obiectele sanitare pana la faianta si gresia cu care o vom decora.

Dupa parerea mea, este important sa i se acorde o atentie particulara baii, pentru ca este un spatiu important ca alte incaperi din locuinta, asupra caruia ne concentram atentia, bineinteles, din alte privinte. Cu toate acestea, nu inseamna ca nu ne intereseaza. Atentia pe care o acordam este direct proportionala cu importanta data acestui spatiu din casa, deci depinde de fiecare in parte. Sunt multe idei in acest context, tendinte care se tot schimba si multe combinatii surprinzatoare. In alta ordine de idei, puteti sa va alegeti culorile preferate la gresia si faianta din baie si puteti sa surprindeti prin combinatii spectaculoase care dau culoare baii proprii.

Ca sa va inspir putin, am sa va dau cateva idei de cum puteti sa amenajati o baie, asta privitor la faianta pe care o puteti alege. Daca vorbim despre un spatiu restrans, deci incaperea nu ocupa mult loc in casa, ar putea da acel sentiment de claustrofobie si in acest fel trebuie sa ne gandim la toate detaliile legate de decorarea baii. Foarte important este sa se creeze o atmosfera lejera, placuta si sa fie o ambianta moderna. In acest sens, culorile inchise trebuiesc evitate si cele mai potrivite sunt nuantele deschise la culoare sau chiar cele neutre.

Combinatia dintre alb si bej pentru o baie mica mi se pare o idee foarte buna si merge perfect intr-un spatiu restrans ca dimensiune. Se va putea crea astfel un fond neutru la care, apoi, se va adauga niste accente deosebite prin alegerea unui mobilier de baie si a accesoriilor. Faianta bej cu efect mat si accentele de roz sau rosu sunt chiar in trend si sunt o idee foarte inspirata.

faianta gri

Potrivite sunt si nuantele de gri deschis sau culorile pastelate ori cele stralucitoare. Se va adauga astfel grandoare baii, dar si o nota moderna si fresh. Mozaicul, intr-o baie mica arata bine si poate fi de un gri inchis care se potriveste de minune cu faianta in culori ca galbenul, albul, griul.

Combinatia de alb si de verde menta este ceva foarte la moda si este o alta idee foarte buna si potrivita pentru o baie de dimensiuni mici. Verdele va crea atmosfera fresh, fara a incarca spatiul. Se poate combina, la fel de bine, cu bejul. Accente de verde mai pot fi aduse si prin mobilier, dar si prin accesoriile de baie. Mozaicul alb arata foarte bine si pe peretii intregi, alaturi de o gresie in nuante de caramel sau bej.

In concluzie, depinde de preferintele fiecaruia, de alegerile inspirate pe care le face, pentru ca sunt atatea idei si nu conteaza daca baia este mica. Poate fi decorata si aranjata cu usurinta, fara mari batai de cap, deci nu trebuie sa va faceti probleme la acest capitol.