Reamenajare camera copilului

Copilul a crescut si are nevoie de ma mult spatiu in camera sa, ei bine, e timpul sa apelam la un mobilier inteligent capabil sa ne ofere mai mult spatiu si sa ne ajute in partajarea mai buna a camerei copilului nostru astfel incat acesta sa se dezvolte armonios si sa creasaca asa cum ne-am dorit.

Viata de adolescent vine cu multe pretentii si e important ca un tanar adolescent sa aiba pe cat posibil zona lui de sigurnta si intimitate, o camera a lui in care sa se simta bine si in care sa se simta confortabil si in siguranta. O camera mica cu aspect inghesuit nu ii va putea creea o stare de bine, de optimism si ii va influenta in mod negativ viata. Pentru a nu se intampla asta cel mai bun lucru este sa apelam la un pat etajat cu birou care sa ii ofere atat spatiu de lucru cat si bucuria unui somn linistit la „etaj”.

Un astfel de birou cu pat ofera mai mult spatiu dar si o zona de confort pentru tanarul adolescent care chiar daca nu are o camera a lui proprie ar putea avea astfel coltisorul sau, spatiul sau privat unde sa isi pastreze lucrurile. Chiar daca nu-s tocmai ieftine este o investitie buna din punctul meu de vedere si care merita toti banii.

Eu am avut norocul sa am camera mea in adolescenta, asa ca inteleg perfect ce inseamna sa ai propria biblioteca cu carti, propriul birou, propriul pat si toate beneficiile care vin o data cu aceasta. De aceea si incurajez acest lucru si oferirea unui tanar adolescent a proprilui spatiu de care sa se bucure si de care sa aiba grija. In felul acesta va devenii si responsabil si mai intelept dar si mai grijuliu cu lucrurile proprii.

Pentru ca vorbim totusi de reamenajarea camerei eu zic sa nu ne limitam doar la schimbarea mobilierului ci si la o schimbare a culorilor camerei, iar pentru asta ar trebuii consultat chiar adoloescentul care se va bucura de ea, pentru ca suntem fiecare diferiti si in timp ce unii ne simtim bine daca peretii au o anumita culoare, aceasi culoare ar putea creea inconfort altei persoane. La modul general se recomanda culori calde si care ofera camerei un aspect luminos dar in functie de personalitatea lui s-ar putea sa se simta bine intr-o camera ai carei peretii sunt in nunante mai reci sau mai sobre.

Daca am terminat de reamenajat camera copilului putem sa ne indreptam atentia si spre alte pise de mobilier care ar putea inbunatatii stilul de viata al intregii familii si sa renuntam la mobila veche de prin casa.