Bai amenajate pentru cei mici

Nu toti parintii se gandesc la cei mici, in privinta nevoilor lor legate de baie, in sine, si aici ma refer strict la faptul ca copii au necesitati speciale si pot avea propria baie, special amenajata pentru ei. Asta inseamna ca o camera a locuintei transformata intr-o baie pentru micuti poate fi mai mult decat un gest de afectiune, ci chiar dovada de iubire a parintilor. Spatiul din baie poate fi destinat numai lor exclusiv, spatiu unde se pot destinde facand o baie in cada si relaxa, in acelasi timp, dar si locul unde pot invata cat de importanta este igiena zilnica.

Ca sa amenajati o baie pentru cei mici, trebuie sa luati in calcul urmatoarele aspecte: copii sunt innebuniti dupa culori, asa ca baia trebuie sa fie cat mai plina de viata; accesoriile din baie si mobilierul trebuie sa fie potrivit pentru dimensiunea lor, ca chiuveta, etajerele si asa mai departe ( scopul este de a inveseli spatiul baii, ca sa ii bucure pe cei mici atunci cand intra in baie); jucariile trebuie sa fie omniprezente aici ca cele folosite atunci cand fac baie, periutele de dinti si prosoapele trebuie sa fie colorate. Siguranta, care este atat de importanta, tine foarte mult si de cum sunt amplasate piesele de mobilier si nu numai. Robinetii trebuiesc securizati, asta ca sa nu ramana porniti, sa curga oricand, iar produsele de curatenie si medicamentele nu vor fi prezente aici, pentru ca nu sunt recomandate, mai ales ca cei mici sunt curiosi si le pot folosi. Solul baii este necesar a nu fi alunecos pentru a nu se produce incidente neplacute, in timp ce colturile ascutite ar trebui sa fie evitate. Recomandarea mea sunt dusurile italiene, astfel ca riscurile vor fi foarte diminuate. Aceste dusuri sunt potrivite pentru amenajarea baii copiilor.

Pentru fetite, culoarea roz este cea mai potrivita daca vreti sa amenajati o baie speciala pentru copii. Culoarea roz atrage foarte mult si indeamna la joaca si visare, deci ar fi cea mai perfecta daca se aduce aceasta nuanta in baie. Combinatia de faianta alba si roz aici va da un aer copilaresc, va crea o atmosfera ludica. Accesoriile decorative colorate si oglinzile originale sunt binevenite si ele in spatiul creat.

Baieteii vor fi si ei multumiti daca vor avea propria lor baie, in nuante de galben si albastru. Baia in culori vii, care sa fie cat mai colorata, este cea mai potrivita pentru micuti si cu siguranta va fi pe placul lor. Nu este necesar sa alegeti un mobilier sofisticat. Este de ajuns sa creati baia visurilor celui mic, doar adaugand multe culori si multe accesorii ca sa inveseleasca spatiul si sa achizitionati multe jucarii pentru baie, ca cei mici sa se joace si sa se bucure si atunci cand fac baie.