Idei de amenajare a baii cu piatra naturala

O baie autentica nu este ceva greu de facut daca preferati sa va puneti in practica originalitatea, ca sa obtineti ceva frumos si elegant, in acelasi timp. Si idei in acest sens, pot sa va dau eu cateva. Piatra naturala intr-o baie ofera caldura spatiului si un design deosebit, alaturi de farmecul pe care il confera si este un material dur, natural si foarte potrivit pentru a va amenaja baia.

Foarte apreciata in Europa este marmura de Carrara, care se gaseste in Italia si care a fost folosita la diferite sculpturi, pana sa ajunga in casele celor care au preferat sa aiba o atmosfera mai deosebita, folosind-o la decorarea baii si nu numai. Este foarte rezistenta la spargere si fisurare si poate fi folosita fara probleme daca doriti sa aduceti un strop de eleganta baii dumneavoastra. Piatra naturala de China sau Toscana sunt la fel de potrivite pentru o baie, ca si ardezia de Brazilia. Toate cele mentionate sunt materiale nobile care ofera mai mult decat un plus de eleganta unei bai amenajate.

Pentru o baie chic se poate folosi fara probleme niste dale de marmura alba care nu sunt de un alb simplu, ci au si niste irizatii de gri in ele. Daca dalele sunt folosite si la decorarea cazii, cu atat mai bine pentru ca incaperea va arata splendid si deosebit. Look-ul minimalist poate fi dat tot de aceiasi piatra naturala, daca se foloseste ardezia atat pentru sol, cat si pentru peretii baii. In acest context se va potrivi foarte bine si un dus de sticla.

O baie luminoasa se va putea obtine daca cada va fi imbracata intr-un mozaic din marmura, in timp ce peretii pot fi acoperiti cu dale verticale din piatra. Luminozitatea marmurii folosite va fi pusa mai bine in valoare de o gresie in nuante deschise. Un caracter clasic intr-o baie, indiferent ca este mai mare sau este mica, poate fi dat de catre chiuveta din piatra naturala care este completata de o faianta din piatra naturala, in culori deschise. Si stilul baroc se poate regasi intr-o baie daca pe langa cada de dus sau in jurul dusului va fi montat un mozaic de marmura. Tonuri de taupe roz si un parchet gri vor completa foarte bine decorul. Solul din baie poate fi si el din piatra naturala, iar alaturi de lemnul care poate fi redat de mobilier, baia va arata unic si interesant.

Daca optati pentru alegerea pietrei naturale in baie, cu siguranta veti fi surprinsi daca faceti alegerile potrivite si in privinta mobilierului, gresiei si faiantei, iar confortul baii si starea de bine care o va da dupa modernizare nu vor fi nicidecum excluse. Chiar atmosfera se va schimba intru-totul, va garantez.