Combinatia de portocaliu si alb potrivita pentru baie

Nu stiti cum sa va decorati baia? Nu aveti idei pe care sa le puneti in practica? Ce parere aveti despre o nuanta de portocaliu care completeaza albul din baie? Eu cred ca este o idee foarte buna si foarte potrivita. Culoarea portocaliu este o combinatie dintre rosu si galben, cu un efect intens daca ne referim la ce senzatie ne lasa atunci cand privim o astfel de nuanta mai aprinsa. Culoarea semnifica, in primul rand, echilibrul dintre eros si spiritualitate, iar daca ne referim la spirit, ne gandim la calugarii budhisti care sunt imbracati in culoarea sofranului, acea nuanta deosebita de portocaliu. Este tonul care stimuleaza si ofera dinamism intregii incaperi, daca alegeti aceasta culoare. Pe langa faptul ca este dinamica, culoarea portocaliu ne si energineaza.

Pentru ca vorbeam de portocaliu, alegeri puteti face intre nuante diferite din aceasta culoare ca corail, fluo sau nuanta piersicii ori le puteti combina si obtine noi nuante, la fel de frumoase si de placute ca cele pe care vi le-am enumerat. Daca faceti aceasta alegere, trebuie sa pastrati restul baii cat mai simplu, fara sa mai inserati si alte culori decat albul. Cu alte cuvinte, este de ajuns combinatia de alb si de portocaliu, data de faianta care vine in completare la amenajarea baii. Alta alegere inspirata, daca nu doriti ca faianta sa fie portocalie, puteti opta pentru faianta alba si nuanta de portocaliu pentru mobilierul din baie. Un aspect interesant va fi dat de faianta in culori de alb si portocaliu care va fi completata de un mobilier in nuante de negru. Aceasta idee va da un aspect contemporan incaperii.

Daca alegeti un design ultra modern, futurist, piesele de mobilier suspendate si in forma de cub, spre exemplu, pot fi o idee foarte potrivita in acest sens, care vor sta foarte bine alaturi de portocaliul si albul din baie. Faianta intr-o nuanta de portocaliu si faianta in alb vor crea un contrast perfect, iar ambianta data va fi una blanda, de fantezie, de calm. O alta idee de amenajare a baii ar fi aceea ca faianta portocalie poate sa domine pe cea de culoare alb, astfel ca va da o nota de sobrietate, punand in valoare culorile calde cu care mai decorati baia. Daca mizati pe tuse de gri si negru, alaturi de faianta in culori de portocaliu si alb, sa fiti siguri ca aceste combinatii vor da un look contemporan baii si modern, in acelasi timp.

design baie portocaliu alb

Un decor in tendinte in care se regaseste un portocaliu aprins si culoarea alb alaturi de tuse de nisipiu vor lasa impresia de incapere dinamica, deci ambianta lipsita de dinamism va prinde viata daca alegeti aceste culori despre care v-am tot vorbit. Daca optati pentru stilul pop, de preferat este sa mergeti pe culoarea predominanta alb si sa aduceti in decor cateva nuante de portocaliu, care vor merge perfect cu accesoriile colorate din baie.