Idei pentru amenajarea unei bai, exclusiv faianta

Daca doriti sa va amenajati baia, sa aduceti ceva proaspat si inedit in aceasta incapere, aflati ca puteti sa renuntati la ideea de a pune faianta, pentru ca s-a demodat si puteti sa alegeti altceva in locul clasicei faiante. O baie moderna si care sa arate bine se poate obtine foarte usor, dar ramane la aprecierea voastra daca doriti sa aduceti ceva nou in decor sau sa ramaneti la vechea alegere. In continuare, am sa va prezint idei inedite pentru amenajarea baii.

Daca alegeti ca decorul in baie sa fie unul calduros, primitor, chiar rustic, puteti opta pentru panourile murale care imita lemnul. Sunt ideale si pentru a da incaperii un strop de lux si sunt foarte potrivite in acest sens. O alta alegere buna este folosirea de panouri murale din piatra naturala, care sunt la fel de aspectuoase, dar mult mai durabile. Un aspect rustic va fi dat, cu siguranta, de un perete pe care sunt fixate aceste panouri din piatra naturala, care va vor aminti de fiecare data de natura si vor da si un plus de confort baii.

Tapetul, despre care am mai vorbit intr-un articol anterior, este o alta alternativa foarte interesanta la utilizarea faiantei in baia proprie. Este o idee foarte buna si va da un plus de modernitate si culoare. Tapetul vine in mai multe variante de culori, deci ramane sa luati decizia favorabila, daca alegeti aceasta varianta. Motivele florale, daca v-ati gandit la acestea, vor sta foarte bine pe peretii baii, deci sa fiti siguri ca se potrivesc si ele in acest context.

Mozaicul, la fel, este o alegere foarte inspirata si poate sa inlocuiasca fara probleme faianta. Va da baii niste note de eleganta si de lux si, la fel ca si tapetul, il puteti gasi in mai multe nuante si culori, ca sa va alegeti ceea ce va place. Aceasta alternativa la faianta este o alta alegere inspirata, care va fi un plus de originalitate pentru baia voastra.

O alta idee ca sa decorati baia cu gust este folosirea de lambriu pentru a imbraca peretii. Puteti alege intre lambriul care este din PVC sau lambriul fabricat din MDF, cu mentiunea ca la cel din lemn trebuie sa aveti grija la ce material a fost folosit in acest sens, pentru ca nu orice tip de lemn este o alegere buna. Asa ca nu va lasati pacaliti si apelati la un expert, daca nu cunoasteti amanunte. In culori diverse vine si lambriul din PVC, asa ca aveti si alte optiuni inafara culorii alb, atat de comuna. Traditionala faianta mai poate fi inlocuita cu panouri de sticla, care si acestea vin in mai multe variante de culori sau cu panouri stratificate din granit sau ardezie, care nu sunt poroase si sunt foarte rezistente.

Daca vreti sa aduceti o nota sobra baii, puteti sa alegeti betonul decorativ, foarte rezistent, solid si impermeabil. Pe langa nota de sobrietate, acesta va aduce si un strop de eleganta si claritate spatiului. Orice alegere veti face, va spun ca va fi una inspirata si foarte potrivita, deci lasati imaginatia sa isi urmeze cursul.